Satama Open Air - Festivaali-info

kirsi@eventworks.fi

Puh: +358 40 161 4765

Hahtisaarenkatu, Ruutinrannan puisto, Kemi, Finland

Alueella on myynnissä fanituotteita.

Sinun tulee olla yli 18 vuotias ja ottaa mukaan virallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai virallinen henkilökortti).

Esitysten luvaton taltiointi on kielletty (tekijänoikeuslaki § 2 ja 45). Ammattimaisten videokameroiden ja nauhureiden tuominen festivaalialueelle on kielletty. Järjestyksenvalvojilla on tarvittaessa oikeus takavarikoida luvattomat tallennusvälineet ja tallenteet. Matkapuhelimilla tapahtuvaan tallentamiseen emme puutu.

Henkilökohtainen avustaja pääsee veloituksetta tapahtumaan lipun ostaneen avustettavan kanssa mutta heille ei kiinnitetä festivaaliranneketta, vaan heidän tulee olla avustettavan mukana koko ajan. Alueella on invaWC.

Pääsyliput vaihdetaan rannekeisiin ainoastaan portilla. Rannekkeella voi kulkea alueella ja sieltä pois, mutta kulkua ulkopuolella tulee välttää ruuhkien estämiseksi

Festivaalialueen roskaaminen on tietysti ehdottomasti kielletty. Tätä välttääksemme alueelle sijoitetaan jäteastioita, jonne roskat voi heittää. Muistathan, että siisti alue on meidän kaikkien kannalta mukavampi ja viihtyisämpi!

Vaikka aurinko toivon mukaan paistaakin, suosittelemme ottamaan lämmintä vaatetta mukaan, koska ilta kylmenee auringon painuttua horisontin taakse. Auringon myötä kannattaa myös pitää huoli suojakertoimista, eli aurinkorasvat ja suojaava lakki taskuun, jotta auringonpistos ei iske!

Varalta kannattaa ottaa kertakäyttöinen sadetakki mukaan, mikäli sadepilvet yllättävät. Sadetakkeja voi ostaa myös pääbaarista ja lipunmyyntipisteestä. Turvallisuussyistä sateenvarjojen tuonti ja käyttö on kielletty festivaalialueella. Jos festareiden aikana sattuisi satamaan, ja koko väkijoukko avaisi varjonsa, ei kukaan näkisi lavalle. Myös kanssaihmisten silmät ovat vaarassa, mikäli massan seassa heilutaan varjojen kanssa.

Järjestelmäkamerat on kielletty kaikilta muilta, paitsi Satama Open Air Press-passin omaavilta henkilöiltä. Mikäli et omaa virallista pressikorttia, mutta koet, että sinulla tulisi olla lupa tapahtuman kuvaamiseen, lähetä akkreditointi pyyntö osoitteeseen info@satamaopenair.fi Suosittelemme kalliiden kameroiden jättämistä kotiin. Myös lehdistön tulee ilmoittaa saapumisestaan erikseen akkreditointipyynnöllä, jotta voimme toimittaa tapahtuman pressipassin etukäteen.

Alueella on ns. bajamajoja ja pisuaareja sekä Vip-alueella omat WC:t. Aluekartasta löydät niiden sijainnit. Tapahtuma-aikaan alueella on opasteet. Alueella on invaWC liikuntarajoitteisille.

Turvallisuus ja viihtyisyys kulkevat käsi kädessä!

Isoissa yleisötapahtumissa tilanteet saattavat vaihdella hyvinkin nopeasti.

Seuraavassa muutamia perusohjeita, joiden mukaan kannattaa toimia mahdollisissa vaaratilanteissa.

– noudata järjestyksenvalvojien antamia ohjeita

– huolehdi itsestäsi ja kavereistasi

– kunnioita lähiasukkaiden kotirauhaa. Älä mene pihoille tai varsinkaan käytä niitä vessoina.

– vältä tiiviitä väkimassoja, jos tunnet olosi epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa. Lavanedustat, erityisesti isoimmilla lavoilla, ovat paikkoja, joissa yleisömassan paine voi kasvaa nopeastikin ja tilanne kehittyä tukalaksi.

– jos kuitenkin joudut ruuhkaan tai paineeseen, säilytä malttisi. Älä vastusta liikettä, mutta tilanteen hellittäessä hetkeksi pyri poispäin. Yritä kaikin tavoin säilyttää tasapainosi. Käytä reilusti ääntäsi saadaksesi muiden huomio. Tapahtumahenkilökunta ja muut tapahtumavieraat auttavat sinua.

– ilmoita heti järjestyksenvalvojille, mikäli huomaat onnettomuuden tai jonkin turvallisuutta vaarantavan tekijän tai minkä tahansa ongelman koskien omaa tai muiden turvallisuutta

– jos tunnet suuren yleisömassan joukossa huimausta, pyydä lähintä henkilöä pitämään sinut jaloillasi. Pidä yllä kontakti sinua auttavaan henkilöön aina siihen saakka, kunnes tunnet olosi jälleen turvalliseksi.

Alueella on ensiapupiste. Apua saat myös lähimmältä järjestyksenvalvojalta!

Pop/Rock-konsertille tyypillisesti äänenpaine voi nousta varsinkin lavan ja äänentoistokaiuttimien läheisyydessä yli suositeltujen arvojen. Suosittelemme lämpimästi korvien suojaamista. Korvatulppia voi ostaa pääbaarista ja lipunmyyntipisteestä hintaan 2€/pari.

Alkoholituotteet, sateenvarjot, huumausaineet, lasipullot, ampuma- ja teräsaseet (monitoimityökalu on myös teräase!) ja kaikenlaiset vahingoittamiseen tarkoitetut välineet, räjähteet, ilotulitteet ja soihdut.

Kaikki pois otetut, mahdollisesti rikoksen tekoon soveltuvat esineet ja aineet, toimitetaan Kemin poliisilaitokselle. Mikäli alueelle saapuessasi huomaat unohtaneesi omaavan  em. esineen,  voit jättää sen narikkaan 2 euron maksua vastaan.

Kaikenlaisten lemmikkieläinten tuonti festivaalialueelle on kielletty.

Toisen ihmisen hartioilla istuminen tai seisominen on kiellettyä.

Paikalle saa tuoda tyhjän 0.5L pullon tai yhden avaamattoman vesipullon.

Tapahtumassa on vesipiste asiakkaille.

Virvoitusjuomia voit ostaa alueen myyntipisteistä.

Vaikka ollaankin rannalla ja meri näyttää kuumana kesäpäivänä houkuttelevalta, on uiminen kuitenkin ehdottomasti kielletty! Alueella on Kemin Meripelastusseuran pelastusristeilijä valvomassa ja auttamassa, mikäli joku vahingossa veteen putoaa.

Sisääntulo portilla sijaitsee maksullinen narikka, jonne suosittelemme jättämään arvotavarat. Jättämällä tavarasi turvalliseen narikkaan, voit juhlia rauhassa huolehtimatta tavaroidesi säilymisestä. Mikäli unohdat kotiinlähtiessä noutaa tavarasi narikasta, voit tiedustella niitä tapahtuman jälkeen numerosta 040 187 4662

Satama Open Air 2018 - aluekartta