Festivaali info

Satama Open Air 2019 | 2.-3.8.2019 | KEMI

FESTIVAALIALUE

Tapahtumapaikka:

Hahtisaarenkatu, Ruutinrannan puisto, Kemi, Finland

Ikäraja Satama Open Air -tapahtumaan:

Sinun tulee olla yli 18 vuotias ja ottaa mukaan virallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai virallinen henkilökortti).


Fanituotteet ja paitamyynti:

Alueella on myynnissä fanituotteita


Roskaaminen:

Festivaalialueen roskaaminen on tietysti ehdottomasti kielletty. Tätä välttääksemme alueelle sijoitetaan jäteastioita, jonne roskat voi heittää. Muistathan, että siisti alue on meidän kaikkien kannalta mukavampi ja viihtyisämpi!

WC:

Alueella on ns. bajamajoja ja pisuaareja sekä Vip-alueella omat WC:t. Aluekartasta löydät niiden sijainnit. Tapahtuma-aikaan alueella on opasteet. Alueella on invaWC liikuntarajoitteisille.

Vaatteiden ja laukkujen säilytys festivaalialueella:

Sisääntulo portilla sijaitsee maksullinen narikka, jonne suosittelemme jättämään arvotavarat. Jättämällä tavarasi turvalliseen narikkaan, voit juhlia rauhassa huolehtimatta tavaroidesi säilymisestä. Mikäli unohdat kotiinlähtiessä noutaa tavarasi narikasta, voit tiedustella niitä tapahtuman jälkeen numerosta 040 187 4662.

Omat juomat ja vesipullot:

Alueella ei ole ilmaisia juomapisteitä. Kaikkien juomien tuominen alueelle on ehdottomasti kielletty. Kielto koskee myös korkkaamattomia juomatuotteita. Virvoitusjuomia voit ostaa alueen myyntipisteistä.

LIPUT

Lipunmyyntipaikat

Lippujen myynti edullisempaan ennakkohintaan 1.7. saakka virallisella lipunmyyntikumppanillamme Ticketmasterilla: ticketmaster.fi/satamaopenair

Ostathan liput festivaaleille ainoastaan virallisista myyntipisteistä. Satama Open Airin lippujen virallinen myyntikumppani on Ticketmaster Suomi. Emme voi taata muuta kautta ostettujen lippujen aitoutta.

Pääsyliput ja rannekkeet:

Pääsyliput vaihdetaan rannekeisiin ainoastaan portilla. Rannekkeella voi kulkea alueella ja sieltä pois, mutta kulkua ulkopuolella tulee välttää ruuhkien estämiseksi.

Erilaiset maksutavat lippuostoksilla

Meri-Lapin Prismoissa (Kemi ja Tornio):
e-Passi | Tyky+ | Edenred (Kortti- sekä setelimaksu) | Smartum (Kulttuuriseteli sekä Smartum VISA-kortti)


Muissa myyntipisteissä:
Kysy lisätietoja suoraan myyntipisteestä. Maksutapojen tarjoajilla on myös usein omilla kotisivuillaan haku, jolla voit katsoa missä setelit käyvät.

Missä ja milloin voin vaihtaa lippuni rannekkeeksi?

Rannekkeenvaihtopiste aukeaa festivaalialueen välittömässä läheisyydessä tapahtumaviikon keskiviikkona.
Tarkemmat aukioloajat tiedotamme Facebookissamme, sekä kotisivuilla.

Liikuntarajoitteiset ja näkövammaiset:

Henkilökohtainen avustaja pääsee veloituksetta tapahtumaan lipun ostaneen avustettavan kanssa mutta heille ei kiinnitetä festivaaliranneketta, vaan heidän tulee olla avustettavan mukana koko ajan. Alueella on invaWC.


Lippujen näyttäminen sosiaalisessa mediassa

Ethän jaa kuvaa lipustasi sosiaalisessa mediassa. Yhdellä lipulla tapahtumaan pääsee vain kerran, jonka jälkeen lippu merkitään käytetyksi. Lipun tunnisteena on viivakoodi joka luetaan elektronisesti rannekkeenvaihtopisteellä.


TURVALLISUUS

Yleiset turvallisuusohjeet

Turvallisuus ja viihtyisyys kulkevat käsi kädessä!

 

Isoissa yleisötapahtumissa tilanteet saattavat vaihdella hyvinkin nopeasti.

Seuraavassa muutamia perusohjeita, joiden mukaan kannattaa toimia mahdollisissa vaaratilanteissa.

 

– noudata järjestyksenvalvojien antamia ohjeita

– huolehdi itsestäsi ja kavereistasi

– kunnioita lähiasukkaiden kotirauhaa. Älä mene pihoille tai varsinkaan käytä niitä vessoina.

– vältä tiiviitä väkimassoja, jos tunnet olosi epämiellyttäväksi ahtaissa paikoissa. Lavanedustat, erityisesti isoimmilla lavoilla, ovat paikkoja, joissa yleisömassan paine voi kasvaa nopeastikin ja tilanne kehittyä tukalaksi.

– jos kuitenkin joudut ruuhkaan tai paineeseen, säilytä malttisi. Älä vastusta liikettä, mutta tilanteen hellittäessä hetkeksi pyri poispäin. Yritä kaikin tavoin säilyttää tasapainosi. Käytä reilusti ääntäsi saadaksesi muiden huomio. Tapahtumahenkilökunta ja muut tapahtumavieraat auttavat sinua.

– ilmoita heti järjestyksenvalvojille, mikäli huomaat onnettomuuden tai jonkin turvallisuutta vaarantavan tekijän tai minkä tahansa ongelman koskien omaa tai muiden turvallisuutta

– jos tunnet suuren yleisömassan joukossa huimausta, pyydä lähintä henkilöä pitämään sinut jaloillasi. Pidä yllä kontakti sinua auttavaan henkilöön aina siihen saakka, kunnes tunnet olosi jälleen turvalliseksi.

Vaatetus ja sateelta suojautuminen:

Vaikka aurinko toivon mukaan paistaakin, suosittelemme ottamaan lämmintä vaatetta mukaan, koska ilta kylmenee auringon painuttua horisontin taakse. Auringon myötä kannattaa myös pitää huoli suojakertoimista, eli aurinkorasvat ja suojaava lakki taskuun, jotta auringonpistos ei iske!

 

Varalta kannattaa ottaa kertakäyttöinen sadetakki mukaan, mikäli sadepilvet yllättävät. Sadetakkeja voi ostaa myös pääbaarista ja lipunmyyntipisteestä. Turvallisuussyistä sateenvarjojen tuonti ja käyttö on kielletty festivaalialueella. Jos festareiden aikana sattuisi satamaan, ja koko väkijoukko avaisi varjonsa, ei kukaan näkisi lavalle. Myös kanssaihmisten silmät ovat vaarassa, mikäli massan seassa heilutaan varjojen kanssa.


Käyttäytyminen yleisössä:

Toisen ihmisen hartioilla istuminen tai seisominen on kiellettyä.

Ensiapu:

Alueella on ensiapupiste. Apua saat myös lähimmältä järjestyksenvalvojalta!

Kielletyt esineet ja aineet:

Alkoholituotteet, sateenvarjot, huumausaineet, lasipullot, ampuma- ja teräsaseet (monitoimityökalu on myös teräase!) ja kaikenlaiset vahingoittamiseen tarkoitetut välineet, räjähteet, ilotulitteet ja soihdut.

 

Kaikki pois otetut, mahdollisesti rikoksen tekoon soveltuvat esineet ja aineet, toimitetaan Kemin poliisilaitokselle. Mikäli alueelle saapuessasi huomaat unohtaneesi omaavan  em. esineen,  voit jättää sen narikkaan 2 euron maksua vastaan.

Korvatulpat:

Pop/Rock-konsertille tyypillisesti äänenpaine voi nousta varsinkin lavan ja äänentoistokaiuttimien läheisyydessä yli suositeltujen arvojen. Suosittelemme lämpimästi korvien suojaamista. Korvatulppia voi ostaa pääbaarista ja lipunmyyntipisteestä hintaan 2€/pari.

Uiminen:

Vaikka ollaankin rannalla ja meri näyttää kuumana kesäpäivänä houkuttelevalta, on uiminen kuitenkin ehdottomasti kielletty! Alueella on Kemin Meripelastusseuran pelastusristeilijä valvomassa ja auttamassa, mikäli joku vahingossa veteen putoaa.

TALTIOINTI

Videokamerat ja ääninauhurit:

Esitysten luvaton taltiointi on kielletty (tekijänoikeuslaki § 2 ja 45). Ammattimaisten kameroiden, videokameroiden ja nauhureiden tuominen festivaalialueelle on kielletty. Määritelmä: Irroitettava objektiivi.

 

Järjestyksenvalvojilla on tarvittaessa oikeus takavarikoida luvattomat tallennusvälineet ja tallenteet. Matkapuhelimilla tapahtuvaan tallentamiseen emme puutu.

Valokuvaus:

Järjestelmäkamerat (irroitettava optiikka) on kielletty kaikilta muilta, paitsi Satama Open Air Press-passin omaavilta henkilöiltä. Mikäli et omaa virallista pressikorttia, mutta koet, että sinulla tulisi olla lupa tapahtuman kuvaamiseen, lähetä akkreditointi pyyntö osoitteeseen info@satamaopenair.fi. Myös lehdistön tulee ilmoittaa saapumisestaan erikseen akkreditointipyynnöllä, jotta voimme toimittaa tapahtuman pressipassin etukäteen.

 

Suosittelemme kalliiden kameroiden jättämistä kotiin.

Jäikö jokin asia askarruttamaan, ole meihin yhteydessä!

 

Puhelinnumero: +358 40 161 4765

Sähköposti: info@satamaopenair.fi

Facebook: @satamaopenair
Instagram: @satamaopenair
#satamaopenair2019